Når du ønsker dig lykkelige ansatte, bliver det værste du kan gøre faktisk at begynde med tidsregistrering plus stempelur

Det bliver næsten i hvert fald et par gange om måneden, at min kone plus jeg kan læse i diverse blade, at overordentligt mange ansatte er gået ned med stress på grund af, at kravene til den individuelle projektansatte har ændret sig… På en fabrik, hvor medarbejderne til mange såkaldte udviklende personalesamtaler blev konfronteret med konklusionen på den tidsregistrering, timeregistrering, & fraværsregistrering, som var blevet opfanget vedr. vores arbejdsdag, har jeg selv været ansat. De fleste opfattede det som slet & ret overvågning, & det var ik rart. At det har taget overhånd, mener jeg soleklart. Så en gode råd til arbejdsgiverne lyder; fokusér på glade medarbejdere, frem for optimering.

Jeg beder stærkt til, at menneskeheden kan se frem til bedre tider. En hel del tror, at det er koloenormt eventyrligt, at der i denne tid er rigtig meget stillingtagen til arbejdsglæde på mange arbejdspladser… Dét er jeg overbevist om når alt kommer til alt vil forbedre tallene på bundlinjen… For glade og tilfredse arbejdere betyder hårdtarbejdende medarbejdere!

Men sideløbende med dette positive fokus, ses også en fokusering på optimering… Med det formål at praktisere denne effektivisering har man på næsten alle arbejdspladser været tiltrukket af tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, og et stempelur for at kunne formå at kontrollere om alle yder som de skal… Stress er en af vort samfunds allerstørste sygdomme, og jeg er sikker på, at der er en tæt relation mellem tidsregistrering, timeregistrering, og fraværsregistrering på arbejdspladsen og stress. Derudover tillægges der også den alarmerende lyd fra et gammeldags stempelur, som ihvertifald heller ik bidrager til et trygt arbejdsmiljø.

Jeg er bange for, at vores samfund bevæger sig den forkerte vej. Fuldstændig ligegyldig hvor man befinder mig, er det blevet hverdagspraksis, at individer skal arbejde hurtigere. Det ses virkelig tydeligt i den omsiggribende kontrol varetaget af al den tidsregistrering, timeregistrering og fraværsregistrering. Os alle skal nå samme arbejdsopgaver, dog på enormt meget mindre tid. At alle mennesker skal rammes af stress, kan virkelig ikke komme på tale!