Et firmanavn, som er nemt at huske: Mathiesen A/S

Kunne du tænke dig at starte dit eget selskab op, som bl.a. Mathiesen A/S {http://www.matthiesen.as/}, og har du ej besluttet dig for, hvad selvskabet skal hedde? Nedenfor er fem fortræffelige råd.

For det første skal navnet være nemt at komme i tanke om, og dermed skal det helst ej være langt. Firmanavne på ét ord, som blandt andet Mathiesen A S {http://www.proff.dk/firma/mathiesen-as/roskilde/engroshandel/13502092-1/}, eller to ord, som eksempelvis Hans Mathiesen A/S el. Mathiesens Bøger A S, er nemme at huske. Et virksomhedsnavn som eksempelvis Knud Mathiesen og Michael Petersens Møbler A/S er for langt og af den grund for svært at komme i tanke om.

Råd nr. to er, at virksomhedsnavnet skal være nemt at udtale. Et ord som Mathiesen A/S kan alle sige, grundet at ordet er et normalt dansk efternavn, hvorimod et meget langt eller kompliceret ord eller et fremmedord er vanskeligt for nogle folk at udtale, hvilket derudover kan være med til at gøre navnet vanskeligt at huske.

Råd nr. tre er, at firmanavnet skal lyde fortrinligt. Utallige personer beslutter sig for et amerikansk virksomhedsnavn, af den årsag at de mener, at det lyder bedre samt mere prof. Hvad enten du beslutter dig for dansk, engelsk eller muligvis et tredje sprog til firmaets navn, så må det siges at være betydeligt, at firmanavnet klinger fortræffeligt. Du kan blandt andet spørge din familie og dine venner hvad de synes om virksomhedsnavnet.

Råd nummer fire er, at virksomhedsnavnet gerne må sige et eller andet ift. dig el. dit firma. Du kan bl.a. anvende dit fornavn eller efternavn eller et ord, der beretter noget ift. virksomheden, som med Mathiesen A S såvel som Mathiesens Elektronik A/S.

Råd nr. fem er, at du kan vælge at have nogle få ord el. en hel sætning knyttet til dit firmanavn, som beskriver firmaet. Det kan for eksempel være ”Mathiesens Møbler A S – Byens bedste møbler”.