En høreklinik, synes jeg, ville blive gavnlig for far

Min vurdering er, at far sikkert har tinnitus i sit øre, og han har derudover nedsat hørelse. Tinnitus er en fornemmelse af en lyd, som du kan have i øret, til trods for der ikke kommer nogen lyd i øret fra omverdenen. Farmand skildrer det som en fløjtelyd i hans øre. Nu har det stået på i nogle måneder, og det virker som om, at det nok bliver værre og værre. Jeg synes, det er ganske svært for mig, fordi han nemlig altid har været den person, der har lyttet, når jeg har haft brug for at komme af med noget, der var sket. Nu da han ikke er ejer af en god hørelse mere, derimod nedsat hørelse, har jeg ikke pludret ligeså meget sammen med ham, det savner jeg.

Anledningen til, at far har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af larm, for han er tidligere tømrer og anvendte ikke høreværn. Det er i alt fald mit gæt. Der regnes med, at tinnitus falder tilbage på destruerede øreceller i sneglen i det indre øre, sikkert også på grund af en støjskade. Det får mig for resten til at tænke på, at jeg skal huske min bror, som er bassist, på, at han skal anvende et musikerhøreværn. Jeg tager min far til lægen på mandag, som så kan vurdere hans hørelse. Min fars læge sender ham sikkert til en høreklinik, som må lave et nøje eftersyn af hørelsen. Så bedømmes der, om løsningen vil være et høreapparat.

Man kan få en god del forskellige høreapparater, og hvert høreapparat vil blive justeret, så det kan passe til den nedsatte hørelse. Mit gæt er, at min far skal have et høreapparat, som sidder bag øret. Høreapparaterne består af 2 parter; apparatet selv bag ens øre samt en lille lydslange, som bringer lyden hen til en øreprop i øret og så ind til trommehinden. Ovenstående høreapparater anvendes til mennesker med vanskelige hørenedsættelser og til mennesker, som har brug for tilpasning af lyden. Det er ens egen beslutning, hvorvidt man vil modtage behandling samt få høreapparatet omkostningsfrit af offentlige høreklinikker, eller om man kunne tænke sig et økonomisk bidrag til at få høreapparatet hos en autoriseret privat høreklinik/hos en forhandler, som er i samarbejde med høreklinikker. Jeg synes, at det er stort, at det kan fås omkostningsfrit hos en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres patienter.

En larmende arbejdsplads har far som før sagt arbejdet på, og sandt at sige var det nødvendigt at benytte et høreværn, er far et eksempel på, da for meget larm som sagt kan give dig høreskade. Jeg hørte på et tidspunkt, at sådan cirka 60 procent af personer, som arbejder i et støjende miljø, ej bruger høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et arbejde som rockmusiker, og jeg tror virkelig, at også han får en høreskade, under forudsætning af han ikke snarest muligt begynder på at benytte musikerhøreværn, når han er ude at spille.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>